RegelMaat

Article

Staat (van) de uitvoering? Een parlementair perspectief

Trefwoorden maatwerk, menselijke maat, professional, bewindslieden
Auteurs A. Bosman
DOI
Auteursinformatie

A. Bosman
A. (André) Bosman was van 2010 tot 2021 Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij was woordvoerder Defensie en Koninkrijksrelaties en voorzitter van de Tijdelijke Commissie Uitvoeringsorganisaties.
  • Samenvatting

      De uitvoering is jarenlang een ondergeschoven kindje geweest in de politiek en bestuurlijk Nederland. Na verschillende incidenten in verschillende uitvoeringorganisaties en de uitkomsten van het onderzoek naar het toeslagenschandaal in de kinderopvang heeft de Tweede Kamer besloten dat er een speciale commissie vanuit het parlement moest komen om onderzoek te doen naar de uitvoeringsdiensten in Nederland. De Tijdelijke Commissie Uitvoeringsorganisaties heeft haar rapport ‘Klem tussen balie en beleid’ 25 februari 2021 afgeleverd aan de Tweede Kamer. De vraag is of de uitvoeringsorganisaties in Nederland er nu beter voor staan dan twee jaar geleden.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.