Surinaams Juristenblad

Article

De Wet Arbeidsbescherming Gezin: verrijking van het stelsel van sociale zekerheid

Trefwoorden zwangerschap, zwangerschapsverlof, bevallingsverlof, sociale zekerheid, zwangerschapsuitkering
Auteurs Glenn Piroe
DOI
Auteursinformatie

Glenn Piroe
Glenn Piroe (1972) studeerde Algemeen Surinaams Recht aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Hij is auteur van enkele arbeidsrecht gerelateerde publicaties, waaronder de ‘Gids Arbeidswetgeving Suriname’. De auteur is thans onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken op het arbeidsministerie en docent Internationaal Arbeidsrecht bij SIVIS. Hij gaf tijdelijk leiding aan de Arbeidsinspectie in de periode 2019-2020. In 2018 was hij betrokken bij de ontwikkeling van de Wet Arbeidsbescherming Gezin
  • Samenvatting

      Na jarenlang formuleren en uitspreken van wenselijkheden werd in Suriname in 2019 de lang geanticipeerde Wet Arbeidsbescherming Gezin aangenomen in De Nationale Assemblée. Met deze wet werd invulling gegeven aan de opdracht aan de Staat om de rechtspositie van de werkende vrouwen en moeders nader te regelen en werd ook de achterstand die bestond bij de private sector ten opzichte van de overheidssector omgezet in een juridische voorsprong. Deze wettelijke ontwikkeling noopt de minister van Binnenlandse Zaken om de rechtssituatie van de landsdienaren gelijk te trekken, wat nog op zich laat wachten.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.