RegelMaat

Practice

Hoe communicabel is de wet?

Interview met communicatiedeskundigen Harrie van Rooij en Ferry Piekart

Trefwoorden communicatie, begrijpelijkheid, toegankelijkheid, taal
Auteurs B.M. Veltkamp, M.H.A.F. Lokin en D.R.P. de Kok
DOI
Auteursinformatie

B.M. Veltkamp
Mr. dr. B.M. (Barbera) Veltkamp is coördinerend wetgevingsjurist bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

M.H.A.F. Lokin
Mr. dr. M.H.A.F. (Mariette) Lokin is adviseur digitalisering en recht bij Hooghiemstra & Partners en in die hoedanigheid werkzaam voor verschillende overheidsorganisaties.

D.R.P. de Kok
Mr. D.R.P. (Dennis) de Kok is plaatsvervangend afdelingshoofd bij de directie Wetgeving en Juridische Zaken van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en redacteur van RegelMaat.
  • Samenvatting

      Wetgevingsjuristen hebben hun eigen ideeën over de manier waarop zij hun regelgeving vormgeven en formuleren en hun doelgroep bereiken, en ook over wie precies die doelgroep is. In deze bijdrage komen twee communicatiedeskundigen, Ferry Piekart en Harrie van Rooij, aan het woord, die de wetgevingsjurist een spiegel voorhouden. Dat gebeurt niet met een klassiek RegelMaat-artikel, maar door middel van een interview. Zij benadrukken daarin het belang van duidelijk en toegankelijk schrijven, ook voor de wetgevingsjurist. De auteurs, die in de praktijk zelf met wetgeving bezig zijn, reflecteren daar vervolgens op.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.