Handicap & Recht

Article

Het Breed Offensief op de Participatiewet

Waarom het Breed Offensief op de Participatiewet de inkomenswaarborging voor jonggehandicapte mensen niet versterkt.

Trefwoorden Participatiewet, Jonggehandicapten, Wajong, Inkomenswaarborging, Breed Offensief
Auteurs Mr. H. Borst
DOI
Auteursinformatie

Mr. H. Borst
Mr. H. (Hannah) Borst is werkzaam bij het landelijk bureau van de Raad voor de rechtspraak. Dit artikel is op persoonlijke titel geschreven en niet vanuit haar functie of namens de Rechtspraak. Het artikel is gebaseerd op haar masterscriptie voor de master Arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden.
  • Samenvatting

      Sinds de invoering van de Participatiewet in 2015 vallen veel jonggehandicapte mensen onder een regime dat regelmatig niet aansluit op hun behoeften en situatie. De wet wordt als hardvochtig ervaren. Het Breed Offensief op de Participatiewet heeft als doel meer mensen met een arbeids­beperking aan het werk te helpen en te houden. Dit Breed Offensief verandert volgens critici echter te weinig aan de hardheid van de Participatiewet. In dit artikel wordt het Breed Offensief getoetst op het versterken van de inkomenswaarborging van jonggehandicapten.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 19,75 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 19,75 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.