Handicap & Recht

Article

Schuldenproblematiek: een optelsom aan systeemproblemen

Trefwoorden problematische schulden, incassokosten, schuldhulpverlening, LVB, geldzorgen
Auteurs Prof. dr. N. Jungmann
DOI
Auteursinformatie

Prof. dr. N. Jungmann
Prof. dr. N. (Nadja) Jungmann is bijzonder hoogleraar bijzondere aspecten van het privaatrecht aan de Bregstein leerstoel van de UvA en lector Schulden en incasso aan Hogeschool Utrecht.
  • Samenvatting

      Mensen met een licht verstandelijke beperking zijn oververtegenwoordigd in de groep met financiële problemen. Dit is zorgelijk want door de inrichting van de stelsels van incasso en schuldhulpverlening komen mensen wel snel in de problemen maar er niet snel uit. In dit artikel worden de drie grote systeemproblemen rondom de aanpak van problematische schulden geschetst. Daarbij wordt specifiek ingegaan op de betekenis hiervan voor mensen met een LVB. Het artikel sluit af met wenken wat specifiek deze groep nodig heeft.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 19,75 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 19,75 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.