Tijdschrift voor Toezicht

Case

Hoe kun je risicogestuurd en efficiënt toezicht houden?

Een blik vanuit het prospectustoezicht van de Autoriteit Financiële Markten

Trefwoorden risicogestuurd en efficiënt toezicht, risicoclassificatie, uitvoerig en proportioneel toetsen, strategie en procedurebeschrijving, prospectustoezicht
Auteurs Jeroen Boer en Ralph Kroesemeijer
DOI
Auteursinformatie

Jeroen Boer
J.P.F. Boer MSc is toezichthouder bij de AFM.

Ralph Kroesemeijer
Mr. R. Kroesemeijer is senior toezichthouder bij de AFM. Beiden zijn werkzaam binnen het Prospectus & Takeover Bids team van de afdeling Kapitaalmarktinfrastructuur en Transparantietoezicht.
  • Samenvatting

      Hoe kun je risicogestuurd en efficiënt toezicht houden? Hoe kun je (extra) focussen op de gebieden die de meeste aandacht verdienen en waar de risico’s voor de markt het grootst zijn? Risicogestuurd en efficiënt toezicht houden vraagt om het maken van keuzes en de opstelling van een duidelijke strategie. Dit artikel geeft een interessant kijkje in de keuken hoe het team van het Prospectustoezicht van de Autoriteit Financiële Markten dat doet, met invalshoeken, specifieke voorbeelden van situaties waar dit is toegepast en key takeaways die interessant zijn voor andere toezichthouders.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.