Tijdschrift voor Bijzonder Strafrecht & Handhaving

Miscellaneous

Naschrift bij ‘De burgemeester als ziektebestrijder? Onduidelijkheden over de voorgestelde sluitingsbevoegdheid van de burgemeester in artikel 58na Wet publieke gezondheid’

Trefwoorden corona, burgemeester, last onder bestuursdwang, bestuursstrafrecht, Wet publieke gezondheid
Auteurs Mr. dr. drs. B. van der Vorm
DOI
Auteursinformatie

Mr. dr. drs. B. van der Vorm
Mr. dr. drs. B. van der Vorm is universitair docent straf(proces)recht en is verbonden aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen en het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging van de Universiteit Utrecht.
  • Samenvatting

      Om het coronavirus nog meer te kunnen aanpakken is een nieuwe sluitingsbevoegdheid voor de burgemeester voorgesteld in artikel 58na Wet publieke gezondheid. Bij brief van 9 juni 2022 heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het voorstel ingetrokken. Uit het voorstel van de ‘permanente coronawet’ blijkt dat geen nieuwe sluitingsbevoegdheid is ontwikkeld. Wel kan de burgemeester middels de toepassing van de last onder bestuursdwang publieke plaatsen sluiten.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.